Tips hur du kan shoppa smart och spara pengar

Att shoppa kläder och leksaker för barn behöver inte vara så svårt och dyrt. Genom att planera och tänka smart kan du inte bara spara pengar, utan också säkerställa att dina barn är bekvämt och korrekt klädda för alla väderförhållanden. Här följer några handfasta råd för att göra ditt barns garderob mer hållbar, ekonomisk och praktisk.

Kom ihåg, att handla för barn handlar inte bara om att köpa det senaste modet eller det mest populära leksaken. När allt kommer omkring, är det viktigaste målet med smart shopping att se till att dina barn har det de behöver för att växa, utforska och upptäcka världen omkring dem på det mest positiva och givande sättet. 

Planera inköpen i förväg, jämför priser, utnyttja rabattkoder, sök efter hållbara och slitstarka kläder och leksaker, gör fynd på second hand butiker och klädbytardagar, lappa och laga, samt märka kläderna. Alla dessa små åtgärder tillsammans kan göra en stor skillnad.

Undvik impulsköp & planera dina inköp

Det första steget till smart shopping är att undvika impulsköp. Genom att planera dina inköp i god tid i förväg kan du säkerställa att varje plagg fungerar tillsammans med de andra i garderoben. Det innebär att du bör tänka på färg, stil och mönster när du handlar. Varje nytt plagg ska kunna matchas med minst tre andra plagg i garderoben.

Jämför priser & handla på erbjudanden

För att få ut mesta möjliga värde av dina inköp, bör du jämföra priser mellan olika butiker och online-plattformar. Använd också rabattkoder och håll utkik efter erbjudanden. Du kommer att bli förvånad över hur mycket du kan spara genom att ta några extra minuter att hitta den bästa affären.

Köp bekväma & slitstarka kläder

Komfort och hållbarhet är nyckelord när det gäller barnkläder. Speciellt skalkläder och skor ska vara slitstarka och ge stöd och skydd mot regn och kyla. Köp kläder som barnet kan röra sig fritt i och som tål den tuffa lek barn ofta ägnar sig åt.

Handla second hand

Second hand butiker och klädbytardagar kan vara guldgruvor för att hitta kvalitetskläder till ett mycket lägre pris än vad de skulle kosta nya. Du kan ofta hitta märkeskläder till en bråkdel av priset, samtidigt som du bidrar till en mer hållbar konsumtion.

Vårda kläderna

För att verkligen få ut mesta möjliga av dina inköp, bör du överväga att lappa och laga kläder som blivit slitna eller skadade. Genom att vårda dina kläder förlänger du livslängden på plaggen och sparar pengar på lång sikt. För att säkerställa att dina barns kläder inte försvinner på dagis eller skola, sätt namnlappar på alla plagg.