Så får du familjens ekonomi att gå ihop

Familjernas utgifter har ökat det senaste året markant. Det innebär en ansträngd ekonomi för många. När då en oförutsedd utgift knackar på dörren kan den ekonomiska stressen bli påtaglig. Det finns dock bra tips och lösningar som gör att du kan slippa stress och pengaångest.

När familjen växer ökar även kostnaderna. Att ha en stor familj kostar pengar. I och med inflationen och stora prishöjningar på drivmedel, mat och el har barnfamiljer fått det tuffare rent ekonomiskt. När du har familj och en bostad kan det uppkomma en rad olika oförutsedda kostnader. I tider när det är svårt att få ekonomin att gå ihop och spara pengar är en lösning att ha en kontokredit från GFMoney som du kan använda när du drabbas av en oförutsedd utgift. Då kan du enkelt täcka kostnaderna och sova gott om natten.

Flexibla återbetalningar

När du har en kontokredit kan du själv bestämma hur mycket du vill betala tillbaka varje månad. Du använder dessutom bara den summan du behöver. Det är möjligt att få direktutbetalning till de flesta storbanker, vilket gör att du inte behöver vänta på pengarna.

“Det betyder alltså mindre pengar till sparande och konsumtion, säger Christina Nyman, chefsekonom hos Handelsbanken, i ett pressutskick. “Läs mer här

Få kontroll på familjens ekonomi

Det är betydligt fler hushåll som har fått ökade utgifter det senaste året. När då en vattenskada uppkommer, diskmaskinen pajar eller bilen går sönder helt plötsligt kan ekonomin bli väldigt ansträng. Har du då en kontokredit kan du lösa problemet omgående. För att minska ekonomisk stress är det bra att skaffa dig koll på ekonomin för att känna dig lugnare.