Så får du vackra trägolv hemma

När du ska renovera dina trägolv ska du överväga att ta hjälp. Det är inte helt lätt att slipa ett trägolv själv och få ett mästerligt resultat. Anlitar du professionella hantverkare kan du däremot få det. De kan även göra hela slipningen utan spridning av en massa damm.

När du gör en omfattande renovering hemma där du bland annat ska se över trägolven finns det några bra tips. Att slipa trägolv själv kan verka enkelt men det stämmer inte riktigt. När du ska slipa ett trägolv behöver du vara väldigt noggrann för att du ska få ett bra resultat. Dessutom dammar det väldigt mycket under en golvslipning. Men om du väljer att boka en dammfri golvslipning i Stockholm kan du få ett perfekt resultat utan att plasta in hela hemmet innan.

Undvik att få ett dammfyllt hem

Att låta proffs ta hand om slipningen av trägolven har sina fördelar. Hantverkare som arbetar dagarna i ända med att slipa golv vet precis hur de ska gå tillväga för att få ett utomordentligt resultat. De kan dessutom utföra jobbet på bråkdelen av tiden som du själv gör det på. Du kan alltså få ett oklanderligt slipat golv helt utan damm. Damm består av luftburna partiklar av ett fast material som exempelvis trä. När du slipar golvet själv kommer damm att virvla upp. Damm av golvslipning kan påverka i första hand svalg, näsa och luftrör men om sådana partiklar når ner till luftblåsorna kan du få större problem. Därför är det bra med en dammfri golvslipning.

Välj inredning som matchar golvet

När du tar hjälp kan du även få tips och råd om vilken ytbehandling som du ska välja. Det spelar faktiskt roll vad du väljer eftersom olika ytbehandlingar påverkar trä på olika sätt. Istället för att lägga tid på att hyra maskiner, slipa och välja ytbehandling kan du istället fokusera på hur du ska inreda ditt hem efter renoveringen. Genom att välja inredningen som matchar med golvet kan du få enastående resultat. Ett enkelt tips är att blanda olika strukturer, material, färger och former. Du kan alltid ta inspiration av hur andra med trägolv har inrett sina hem.