Planera ett lyckat barnkalas

Ett barnkalas kan vara högljutt, hoppigt, springigt, snurrigt och alldeles, alldeles underbart. Men för att barnkalaset ska bli så där härligt och roligt gäller det att planera noggrant och i god tid. Här kommer våra bästa tips!

Innan vi kommer in på tipsen vill vi gärna skicka med att det faktiskt inte finns några lagar om hur ett barnkalas måste gå till. Älskar födelsedagsbarnet pannkakor så struntar du helt enkelt i födelsedagstårtan och bjuder på pannkakor i stället. Vill födelsedagsbarnet bara bjuda sin bästis och sin morfar på kalaset så är det också toppen. Låt barnet vara med i planeringen så kommer kalaset att bli ett riktigt superkalas!

Fixa mat, snacks och dryck till kalaset

Vilken typ av kalas du än planerar så är ju så klart mat, snacks och dryck ett måste. Här finns massor av alternativ. Gör det enkelt och bjud på korv och bröd eller beställ några pizzor från närmaste pizzeria. Ett annat alternativ är att bjuda på plockmat. Då kan alla gäster ta för sig av just sina favoriter. Det samma gäller för drycken på kalaset. Ha gärna några olika alternativ att välja mellan, både med och utan kolsyra. Och nu till det roligaste – snacks! Vårt bästa tips är en sockervaddsmaskin som går att köpa hos Bergamunken och som alltid blir en succé. Alla gillar sockervadd! Fördelar med en sockervaddsmaskin:

  • Sockervadd är billigt och gott.
  • Sockervaddsmaskiner finns i olika storlekar.
  • Sockervaddsmaskiner kan användas många gånger på olika typer av kalas och event.

Höj stämningen med dekorationer och lekar

Det går att planera ett roligt och billigt barnkalas. Vill du skapa en festlig stämning på barnkalaset finns det massor av olika partydekorationer att göra själv eller att köpa. Ballonger är en självklar dekoration på barnkalas, men du kan också dekorera med serpentiner, konfetti, girlanger, servetter och sugrör. Har ni ett särskilt tema på kalaset är det fint om dekorationerna följer temat.

När det kommer till lekar och aktiviteter bör du låta barnens ålder styra valet. Små barn kan tycka att det är jätteroligt att jaga såpbubblor, medan lite större barn kan uppskatta hinderbanor, dansstopp och ett pyssel. Låt gärna en fiskdamm eller skattjakt avsluta kalaset. Då får barnen sina efterlängtade kalaspåsar och alla blir nöjda och glada. Lycka till med barnets nästa kalas och kom ihåg: Planera så blir kalaset lyckat!