Så separerar du snyggt och rätt med juridisk hjälp

Det är mycket att tänka på vid en separation. När känslorna stormar kan det vara svårt att tänka klart. För att få rätsida på allt kan juridisk hjälp vara guld värt.

Att separera kan vara knivigt ur ett juridiskt perspektiv. Vad som gäller för dig beror på om du är gift eller sambo med din partner. Oavsett kan det vara en bra idé att rådfråga en jurist innan du separerar. Du kan kontakta en familjejurist i Göteborg om du vill ha bra hjälp.

Juridisk hjälp i separationen

Juridiken kan vara snårig att navigera i och därför kan du ha mycket nytta av en jurist vid din sida. Exempelvis kan en jurist komma med insikter som gör att du faktiskt har ekonomin att separera. I Sverige är det faktiskt bara hälften av alla kvinnor som har råd att separera från sin partner. Detta gör att många tvingas stanna kvar i ett dåligt förhållande. En jurist kan även berätta vad som gäller för gemensamma barn. Det är viktigt att separationen bli bra ur allas perspektiv och att det blir rättvist. Att du och din partner kan luta er mot lagen kan vara fördelaktigt för att slippa bråk och tjafs. Försök att i största möjliga mån sätta barnens bästa i första rummet.

“Förbered barnet på förändringar och flyttar en stund eller en dag innan och var konkreta när ni pratar om vad som ska hända.” Läs mer här

Separera på ett bra sätt

Det är aldrig roligt att gå igenom en separation. För att det ska bli så bra som möjligt för alla inblandade parter är det betydelsefullt att göra slut på ett bra sätt.