Tidigare mässor

BARNmässan grundades 2005 och är samlingspunkten för en otrolig massa kärlek och energi. Ett starkt bevis för det är de 1 292 701 kronor vi genom åren samlat in sedan starten 2005 till behövande barn med hjälp av dig, våra besökare, utställare, arrangörer, medarbetare och vår underbara personal. En fantastisk summa pengar som gjort skillnad såväl i Sverige som runt om i världen.

 

29-31 mars 2019 var det dags för BARNmässan att öppna dörrarna igen för femtonde gången.
Över 7000 besökare under dessa underbara 3 dagar. Över 100 utställare på plats och brett scen och aktivitetsprogram under hela helgen.
BARNmässan 2019 besöktes av flera välkända ansikten såsom Mia Fernando, Louise Winblad (hej hej vardag), Mammasanningar, Carin Da Silva, Stefan Holm, Musse& Helium, THEOZ. Chase, Marshall och Skye från Paw Patrol.
På våra två scener pågick der bärsjalskurser, babyrytmik, språkträning, Amningsråd, mammaträning, hjärt och lungräddning, barnteater- Madicken, modevisningar, melloinspo från COOP, experimentshower och föreläsningar.
Vårt insamlingsmål 2019 gick till CHILDHOOD och vi hade äran att överlämna en check på
otroliga 73 030 kronor.

 


23-25 mars 2018
var det dags för BARNmässan att öppna dörrarna igen för fjortonde gången.
7325 besökare under dessa underbara 3 dagar. 110 utställare på plats och brett scen och aktivitetsprogram under hela helgen.
BARNmässan 2018 besöktes av flera välkända ansikten såsom Greta Gris, Paw Patrol, Billy från Pappaliv, Cecilia Forss, Anna Ileby, Kodjo & Olga Akolor, Julia Bergman och Nina Campioni.
På våra två scener pågick der bärsjalskurser, babyrytmik, språkträning, Amningsråd, mammaträning, hjärt och lungräddning, barnteater- Aladdin, modevisningar, slalm-tillverkning, experimentshower och föreläsningar om barnsjukdomar och allergi.
Vårt insamlingsmål 2018 gick till Min Stora Dag och vi hade äran att överlämna en check på otroliga 110 785 kronor.

 

24-26 mars 2017 var det dags för BARNmässan att öppna dörrarna igen för trettonde gången.
7588 besökare under dessa underbara 3 dagar. 108 utställare på plats och brett scen och aktivitetsprogram under hela helgen.
BARNMÄSSAN 2017 besöktes av flera välkända ansikten såsom BABBLARNA Musikalen, Nassim Al Fakir, Pippi Långstrump teater och såklart våran Ann Söderlund. Våra allas favoriter Långa Farbrorn och Lilla Anna, Mumintrollet och Snörkfröken och även Isprinsessan och snögubben förgyllde BARNmässans upplevelser. På våra två scener kunde man lyssna på Aktivt föräldraskap, Anne & Sofia, sovrådgivning, Amningshjälpen och Sockerråttans magiska tandshow. I BARNmässans KÖK underhållde Ann Söderlund, Erik Dahlin och Anna Lycke oss.
Ert kärt återseende bland montrarna var Flammys Brandskola. En stor höjdpunkt var vår avslutning på stora scenen med PANETOZ.
Vårt insamlingsmål 2017 gick till Barncancerfonden Västra och vi hade äran att överlämna en check på otroliga 127 100 kronor.

 

18-20 mars 2016 var det dags för BARNmässan att öppna dörrarna igen för tolfte gången. 2016 hade vi återigen en underbar stämning och hade fantastiska 7853 besökare hos oss på tre dagar.
BARNMÄSSAN 2016 besöktes av flera välkända ansikten såsom SEAN BANAN, Nassim Al Fakir, Anitha & Penny Schulman och såklart våran Ann Söderlund. Våra allas favoriter Långa Farbrorn och Lilla Anna, Mumintrollet och Snörkfröken och även Legogubbarna Emmet & Kai förgyllde BARNmässans upplevelser.
På våra två scener kunde man lyssna på Manne Forssberg, Ida Hallquist, Beppe Singer, Amningshjälpen och Sockerråttans magiska tandshow. SPRÅKLEK med Babblarna, en förhandsvisning av Värmlandsteaterns uppsättning av karlsson På Taket, modevisning och presentation av GÖR-OM-MIG. Vi hade också äran att ha Mirka Norrström med familj på besök hela helgen. I BARNmässans KÖK underhållde Beppe Singer oss, känd från SVT´s Hjärnkontoret. Nyhet för 2016 var den superpopulära EKOSTIGEN. Vårt insamlingsmål 2016 gick till Operation Smile och vi hade äran att överlämna en check på otroliga 107 226 kronor.

 

27-29 mars 2015 var det dags för BARNmässan att öppna dörrarna igen för elfte gången. 2015 hade vi en underbar stämning och hade fantastiska 7657 besökare hos oss på tre dagar. Hittills har BARNmässan samlat ihop 874 560 kr till behövande barn. Det är alla vi tillsammans, utställare, besökare, personal och arrangörer som gör detta möjligt. BARNMÄSSAN 2015 besöktes av flera välkända ansikten såsom Snårpan, Amy Diamond, Långa Farbrorn och Lilla Anna, Mumintrollet och Radioapan.
På våra två scener kunde man lyssna på hovreportern Catharina Hurtig, SPRÅKLEK med Babblarna, se en förhandsvisning av Värmlandsteaterns uppsättning av Peter Pan, modevisning, presentation av GÖR-OM-MIG, SNICK-SNACK med Anita Schulman, Manne Forsberg, Madeleine Ilmrud och Ann Söderlund.
Ett inslag vi är mycket glada över är att trettonbarnsmamman Mirka Norrström lät döpa sin son David i Svenska kyrkans monter. Nytt för i år var den omåttligt populära hinderbanan i samarbete med Isbjörn of Sweden och Barnskospecialisten. BARNmässans kök fortsatte vara en succé med en härlig smoothietävling för barnen.
Vårt insamlingsmål 2015 gick till Susanna I Ghana och vi hade äran att överlämna en check på otroliga 82 315 kronor efter sammanställningarna till fantastiska Susanna i Ghana. Det kommer att finansiera grundskolan för barnen på barnhemmet i Ghana i TVÅ ÅR! Helt magiskt!

 

21-23 mars 2014 var det dags för BARNmässan igen, denna gången firade vi stort vårt 10-års jubileum!
Vårt insamlingsmål 2014 gick via Läkarmissionen till att befria barnslavar i Etiopien.
Tillsammans med alla besökare och utställare kunde vi lämna över en check till
Läkarmissionen på 82 823 kronor.
BARNmässan besöktes av flera kändisar såsom Mumintrollet, Snorkfröken, Lilla My, Byggare Bob, Dora Utforskaren och snickarbjörn från Äntligen hemma. På scenen var HG Storm, Alex Schulman, Josefin Crafoord, Ann Söderlund, Kitty Jutbribg, Anders Jacobsson, Madelene Ilmrud och Mirka Norrström. En nyhet 2014 var också BARNmässans Kök där det var mat och bak med Johanna Westman, Zest och Ann Södelund. Gäster i köket var också Familjen Annorlunda Ilmrud, Jörgen Jönsson, Pelle Prestberg, Thomas Rhodin och Nils-Olof Olsson från Bonde söker fru. Man kunde se Bamsetater, modeshower, barnvagnsshoer, trollerishow och experimentshower och även Lucky Luke Show från High Chaparral. En mässa med oerhört mycket positivft från både utställare och besökare men många härliga spontana mail vilket känns gott i hjärtat. En annan nyhet 2014 var vårt VIP-Blogg event som var mycket uppskattat.

 

22-24 mars 2013 var det dags för BARNmässan igen, för nionde året i rad! Trots isvindar och bitande kyla blev det publikrekord i år också med hela 7988 personer. Fantastiskt roligt!
Vårt insamlingsmål 2013 var för skolprojektet i Maligri, Nepal och tillsammans med alla besökare och utställare kunde vi lämna över en check till Trinity på 94 898kr.
BARNmässan besöktes av flera kändisar såsom Svampbob, Pettson och Findus, Yoko Snöyetin, Bananer i Pyjamas, Flammy, Haribonallen, Spöket Laban, Häxan och Lilla Anna, Pippi Långstrump, Magikern Simon för att nämna några av barnens favotiter.
På scenen hade vi Ann Söderlund som berättade om sig och sitt liv som ”bläckfiskmamma”.
Laurentsio Pettersson från tv-serien ”Mot alla odds” spred optimism och förståelse.
På plats fanns också Familjen Annorlunda Wallquist och Familjen Annorlunda Ilmrud.
HG Storm berättade om föräldraskap och gränssättning, det bjöds på dockteater, boksläpp med Johan Östling, råd från fitnessexperten Sylvia Puls och massa annat sköj!

 

23-25 mars 2012 var det dags för vår åttonde BARNmässa i raden. Strålande solsken och 18 grader varmt ute i slutet på mars hela helgen. BARNmässan i Karlstad är inget man missar för det. Vi slog besöksrekord igen. Jättekul!! 7 865 besökare på tre dagar. Vårt insamlingsmål 2012 var soptippsbarnen i Bangladesh dit BARNmässan tillsammans med alla besökare och utställare lämnade över 116 048 kr till Läkarmissionen och Hjälpcentret i Bangladesh.
Mässan 2012 arrangerades av Klemner Studio i samarbete med Tv4, Barnens Hus och Läkarmissionen. BARNmässan besöktes av riktiga kändisar så som Bamse, Lille Skutt, Smurfen, RadioApan, Ann Söderlund, Familjen Annorlunda Norrström, Familjen Annorlunda Ilmrud och Familjen Annorlunda Wallquist.
Vi hade ett fullspäckat scenprogram med uppträdanden och välgörenhetsauktioner som var mycket välbesökta. Ponnyridningen till förmån för Läkarmissionen på utsidan var också mycket populär. Vi är mycket glada att alla utställare och besökare gillar det vi gör.

 

25-27 mars 2011 var det dags igen. Detta år blev det rekord igen på flera plan. Vi toppade med antal besökare som kom upp till 7 500 besökare samt en insamling till Hjärtebarnsföreningen på över 120000 kronor. Pengar som kommer att göra mycket gott. Mässan 2011 arrangerades av Klemner Studio i samarbete med Libero, Tv4 och Hjärtebarnsföreningen. BARNmässan besöktes av riktiga kändisar så som Bamse, Dora utforskaren, Ben 10´s Fyrarm, Ann Söderlund, Karin Adelsköld, Familjen Annorlunda Norrström, Familjen Annorlunda Ilmrud, Bananer i Pyjamas, Lilla Anna, Kostdoktorn m.m.
Vi hade ett fullspäckat scenprogram med uppträdanden och under hållning på hög nivå. Fullbelagt med utställare som detta år var 105 st som verkligen bjöd på sig själva och såklart fullt hus med besökare. Ännu ett år med rekord, det är riktigt HÄRLIGT!!!!

 

26-28 mars 2010 var det dags igen. Vårt besöksantal kom upp till 6943 besökare samt en insamling till Barncancerföreningen på 118 982 kronor. Mässan 2010 arrangerades i samarbete med Libero, Tv4 och Barncancerföreningen. Miffy & Spöket Laban var och kramade alla barnen. På våra scener bjöd mässan på modeshow, barnvagnsshow, auktion, cirkusteater, dockteater, Lilla Anna teater, dans, sång och mycket mycket mera. Mässan bjöd också på en rad aktiviteter såsom workshops, pyssel och lek i flera montrar, ansiktsmålning, gigantisk babysitter, polisbil, brandbil, hoppborg och de populära vattenbollarna. Familjen Johansson från Tv4´s "Familjen Annorlunda gästade oss och bjöd på diskussionsforum. Seminarier från flera duktiga föreläsare.

 

27-29 mars 2009 genomfördes BARNmässan som var en enorm framgång på många sätt. Vi hade öppet ytterligare en dag dvs fredag, lördag och söndag. Trots en mycket svår snöstorm på fredagen lyckades ändå 1 100 besökare ta sig säkert fram till mässan. När vi stängde på söndagen hade vi haft 6 500 besökare. 72 735 kr samlade besökare, utställare och arrangör in till Läkarmissionens Nutritionsarbete i Kongo. Det gjordes bla via entré, auktion, bössor och WiggleKart. Fifi, racerbilen Rorri och hans mekaniker Store Chris gästade oss och många barn kom långt ifrån för att träffa sina idoler. På våra två scener såg vi circusföreställning, Lilla Anna teater, Anne-Lie Arrefelt, Sats Kids, modevisning med barn under 6 år, auktion, dockteater, sång och orkester. I råd&tips Corner kunde vi lyssna till Karlstad Kommuns konsumentrådgivare, föreläsning om skolmat, kost och motion, kiropraktik på spädbarn, Anna Wilsby och om adoption.
Barnen kunde pyssla med pärlor, papper, experiment, dansa disco, leka med lego och pysselkuddar, springa springcykel, raca med Wigglekart, hoppa i en enorm hoppborg, få massage och prinsessmanikyr.

 

8-9 mars 2008, Kön ringlade sig lång även denna gång och luften var laddad i mässlokalen innan vi öppnade. Härligt. Sen kom det massor med barn och massor med föräldrar. Mumintrollet och Snorkfröken var och hälsade på och det tyckte många barn var jätteroligt. En giraff och en pelikan gick omkring och gosade med barnen också. Bredvid den välbesökta restaurangen och Babybaren fanns det ett lek och aktivitetstorg med lego, discogrotta, tumledjur och bokstavslekar och det bidrog att många föräldrar kunde sitta ner och äta i lugn och ro. Mässan lämnade över en check på 106 816 kr till barnen på Place of Restoration i Sydafrika. Mässan gästades av en clown och hans jonglerande kompis. Många barn uppträdde på våra scener. Med 134 utställande företag, drygt 6000 besökare var stämningen på topp hela tiden. Kan det bli bättre?

 

10-11 mars 2007, Ann Söderlund var årets moderator och konferencier, Nannypedagogerna från TV3 var där, Nicke Nyfiken var för första gången på mässa i Sverige och en av Sveriges få Pokémonturneringar var på plats, Glädje och Relationscoachen Atle Johansen, Kostkolls Zarah Öberg, Profylaxgruppens Anna Wilsby bla gav seminarier.  Från stora scenen såg vi Lilla Vilda Teatern och deras föreställning om Barnkonventionen, en sprakande mode och barnvagnsshow och från TV4s Lattjo Lajban kom Mallan med sin nya karaktär DiscoGittan och Suris. Spöket Laban hade sin egen fiskdamm och totalt hade mässan 101 stora och små utställare. Över 5700 besökare under helgen och totalt genererade mässan 52 013 kr till Rädda Barnen och deras föräldrastödjande verksamhet i Värmland.

 

18-19 Februari 2006 var det dags för mässan att fylla 1 år. Hela Nöjesfabriken fylldes med över 3 000 nöjda besökare, vilket är mer än dubbelt från förra årets mässa. Vårens mode i kläder och    barnvagnar presenterades i en häftig show med pyroteknik. Mässan bjöd även på exklusiva tävlingar/utlottningar. Martina Haag var mässans konferencier och föreläsare som även signerade sin succéroman. Katerina Janouch var på plats och besvarade besökarnas frågor kring barn och barnuppfostran och signerade sin bok. Atle Johansen Relationscoach & glädjespridare hade flera inspirerande shower om föräldraskap. Mallan från Lattjo Lajban & Johan eldmannen försökte sätta världsrekord ii ballong-spräckning med hjälp av eld. Junibackens Sagokista var på plats och dramatiserade Mamma Mu och Kråkan med sina fantastiska skådespelare.
Mässan arrangerades i samarbete med Röda Korset "Världens Barn", Nordea, Libero, Natusan och TV 4. Vi kunde stolt presentera en check till Röda Korset och Världens Barn på totalt 17 930 kr. Pengarna kommer att användas för hälsoprojekt för barn i utvecklingsländer.

 

7-8 maj 2005 var det premiär för mässan på Carlstad Conference Center  i Karlstad. I lokalen delade ett 40-tal utställare på kvadratmetrarna. Solen sken och vårvädret i maj var helt fantastiskt. 1000 besökare kom till m ässan under dessa två dagar. F öräldrar och barn hade en trevlig stund tillsammans. Det blev ett stort sug efter mässan och vi fick tacka nej till utställare som velat delta. Det var succé för den nyfödda mässan. Därför satsar vi på en mässa 2006 igen. Mässan arrangerades i samarbete med Barncancerföreningen och Nordea. Vi kunde med stolthet överlämna en check till Barncancerföreningen på 10 000 kronor. Med hjälp av dessa pengar har de cancersjuka barnen på Karlstads Centralsjukhus fått nya dvd-filmer, tv-apparater och dvd-spelare. Ett stort tack till alla besökare som skänkte en tia av entréavgiften. Emma Wiklund, känd från föräldraprogrammet Babyboom i TV4 och skribent i tidningen Mama, var vår konferencier under mässan. Hon lotsade våra besökare genom två dagar fyllda med aktiviteter och föreläsningar.


Tyckt om BARNmässan

Fantastiskt väl arrangerat. Jag kommer tillbaka nästa år! /Malin Söderström, Baby Play Ltd

Vi från föreningen JAG tycker att barnmässan är ett härligt tillfälle att träffa familjer och prata om allas lika värde, ALLA barns rättigheter, även om man lever med funktionsvariationer. Det är få ställen där man kan möta så många barnfamiljer på samma ställe under så kort tid. :) /Rebecca Lindman Dahl, JAGs assistanskooperativ

"Men mamma nu glömde vi ringa chefen för barnmässan!! Det skall vara öppet i femtio dagar!!! Linda är den bästa i hela världen OCH min vän!" / Lilla W

"Barncancerfonden Västra var 2017 års välgörenhetsorganisation på BARNmässan. Utan några som helst förväntningar så åkte vi hela vägen upp till Karlstad och BARNmässan från Göteborg.
Det vi möttes av var en välplanerad och välbesökt mässa med fantastiska utställare och professionell personal. Vår monter blev välbesökt och ledde till många fina samtal goda relationer fick vi möjlighet att göra det igen så hade vi så klart tackat ja. Tack till BARNmässan ni bjöd på en underbar helg."


"Bra arrangerad mässa​ med kul variation av utställare och scenprogram. Jättekul att ha fått varit med, vi kommer gärna tillbaka. /Satu & Stina/My Little Market"

"Massor av rosor , en jätte kul och rolig mässa, hoppas att denna kommer finnas kvar länge :-)"

"Mycket rolig mässa vi besöker varje år."

"Tycker att det är jätte bra att ni annordnar denna mässa och ser mycket fram emot att återvända nästa år =)"

"Längtar tills nästa år =)"

"10000000 rosor."

"Bara massa ros till alla som var med och arrangerade barnmässan."

"Ni har gjort ett strålande jobb... "

"Fortsätt!!!!!!!!!!!!!!!!!"

"Mkt trevlig mässa.... ser fram emot nästa år."

"Trevligt att gå omkring och titta. Bra att montrar inte stod för tätt."

"En väldigt trevlig mässa som jag hoppas återkommer. Väldigt trevliga utställare! "

"Bra ordnat praktiskt med matplatser, blöjstationer, garderob, uttagningsmöjligheter, variation av utställare osv!!"

"Vi älskar den här mässan! Årets höjdpunkt. Tusen tack! "

"Det var mitt första besök och jag trodde inte att det var något för mormor, men det var det. Jag återkommer gärna."

"En mycket bra mässa - som vanligt :) Vi ses igen nästa år!"

"Vill tacka er underbara människor som lägger ner så mycket tid och arbete med detta, ni gör ett sådant kanon jobb, så vi kan gå på denna underbara mässa år efter år."

"Tyckte det var väldigt generöst innehåll i baby bagen. Generöst med gratis grejor över huvud taget. Måånga plus ++++++++"

"Ett stort tack till Linda Klemner för hennes otroliga engagemang & värme. "

"STOR ROS till er för ett lyckad helg!! längar redan till nästa år. synd ni inte kan ha det två gånger per år"

"Ännu en väl ihopsatt Barnmässa med aktiviteter för alla åldrar!"